Annons

Färre lediga jobb i USA i december

Antalet lediga platser i USA sjönk till 5,501 miljoner i december från reviderade 5,505 miljoner månaden före (5,522).

Det visar statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet på tisdagen. Statistiken (Job openings and Labor Turnover Statistics, JOLTS) beräknas utifrån ett underlag till den månatliga jobbrapporten.

Väntat var 5,580 miljoner, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Antalet nyanställningar steg till 5,252 miljoner i december från 5,212 miljoner månaden före.

Antalet avslutade anställningar sjönk samtidigt till 4,968 miljoner, från 5,018 miljoner. Av dessa uppgick antalet som slutade på eget initiativ till 2,979 miljoner, ner från 3,077 miljoner månaden före.

De lediga platserna som andel av det totala antalet jobb (inklusive lediga platser) uppgick till 3,6 procent i december, jämfört med 3,7 procent månaden före.

Andelen nyanställningar uppgick till 3,6 procent jämfört med 3,6 procent, medan andelen som slutade på eget initiativ uppgick till 2,0 procent, jämfört med 2,1 procent förra månaden.

Generellt sett så indikerar en högre omsättning på jobb en mer hälsosam och dynamisk arbetsmarknad.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?