1515

Färre köper biljett – SL 155 miljoner back

Försäljningen av månadskort till Stockholms kollektivtrafik har störtdykt, rapporterar Mitti. Under vecka 13 och 14 såldes 166.500 månadskort färre än under samma veckor förra året. Det innebär en minskad omsättning på omkring 155 miljoner för SL (Storstockholms lokaltrafik).

”Vi kommer att hantera det ansvarsfullt från regionens sida. Men vi är också tydliga med att staten måste vara med och hjälpa till. Kan man stötta flyget, sjöfarten och bankerna måste man vara villig att stötta regionerna”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Stockholm till Mitti.

SL har, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, uppmanat pendlare att undvika kollektivtrafiken i möjligaste mån och bara resa om det är absolut nödvändigt. Föra att skydda sina bussförare från smitta har SL även valt att inte låta passagerare gå på framtill i bussen, där man i normala fall läser av sin biljett.

SL har informerat om att de tillfälligt inte kommer göra några rutinmässiga biljettkontroller. Personalen ska i stället arbeta med att informera resande om att hålla avstånd och minska trängseln. De poängterar samtidigt att det fortfarande krävs gilltig biljett för att resa med kollektivtrafiken.

Ingen påstigning genom bussarnas framdörr i Stockholms lokaltrafik. Man får heller inte stå eller sitta längst fram i bussen på grund av coronaviruset. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?