Annons

Färre än 100 virusdöda i Spanien

För första gången på två månader noterar Spanien färre än 100 virusdöda det senaste dygnet.

Även Italien och Storbritannien har de lägsta dödstalen sedan mars.

Söndagens spanska siffra stannade på 87, vilket gör att det totala dödstalet är uppe i 27.650. Över 231.000 har konstaterats smittade.

Den senaste dagliga dödssiffran kan dock vara missvisande eftersom registreringen släpar efter på helgerna.

När det var som värst i början av april miste över 900 spanjorer livet varje dag i virussjukdomen covid-19.

Landet införde en av Europas striktaste nedstängningar den 14 mars. Sedan antalet döda och smittade fallit stadigt på sistone har regeringen lättat på restriktionerna.

Störst lättnader får en rad öar med små befolkningar. Från måndag kan invånarna på de mindre kanarieöarna La Graciosa, El Hierro och La Gomera samt på Formentera i Medelhavet, njuta av att få gå ut när som helst på dagen.

Premiärminister Pedro Sánchez ska ändå be parlamentet om en förlängning av det nationella nödläget till den 29 juni. Och myndigheterna överväger att utvidga det tvingande bruket av munskydd inom kollektivtrafiken, till alla allmänna platser.

”Det råder en omfattande enighet om att vi borde förstärka den obligatoriska användningen av masker”, säger hälsovårdsminister Salvador Illa.

Också i två andra hårt drabbade europeiska länder går utvecklingen åt rätt håll.

Italien rapporterar 145 virusdöda det senaste dygnet, det lägst registrerade sedan utegångsförbudet infördes. Sammanlagt har landet mist 31 980 personer.

Även de dagliga italienska smittfallen minskar. Totalt har drygt 225.000 fall noterats sedan utbrottet.

Söndagens statistik från Storbritannien visar på ytterligare 170 coronarelaterade dödsfall, det lägsta under ett dygn under restriktionsperioden som inleddes den 14 mars (med reservering för eftersläpad data). Det betyder 34.636 virusdöda totalt. Men osäkerheten kvarstår om hur stort mörkertalet är.


Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?