Annons

Färgbolaget flyttar produktion till Danmark – 44 tjänster i Sverige ryker

Flügger kommer att flytta sin svenska färgproduktion till danska Kolding från och med år 2022, som ett led i en modernisering och konsolidering som bolaget genomför. Förändringen innebär att 44 tjänster vid produktionsanläggningen i Bollebygd påverkas när anläggningen gradvis kommer att stängas ned, uppger bolaget. 

Neddragningarna motsvarar 10 procent av personalstyrkan i Sverige. Totalt har färgbolaget 1.500 anställda globalt.

I samband med flytten investerar bolaget 200 miljoner danska kronor i produktionsanläggningen i Kolding och uppgraderar både utrustning och processer. Moderniseringen sker för att bolaget bättre ska kunna möta kundernas efterfrågan på miljövänliga produkter samt myndigheternas krav. Bolaget spår att all färgproduktion kommer att vara vattenbaserad under 2020.

Samtidigt meddelas att den kinesiska produktionen, som tidigare planerades att stängas ned, kommer att fortsätta.

Flügger-aktien handlas på Köpenhamnsbörsen och har backat 3 procent hittills i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?