ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Familjebolaget skänker 100.000 kronor

  • Foto: Privat

Mats Lindberg triggades av finansmannen Roger Akelius utmaning. Nu donerar hans familjeföretag 100.000 kronor till Läkare utan Gränser.

Lite mer än en vecka återstår av Akelius stiftelses löfte om att dubbla alla pengar som skänks till Läkare utan Gränser i december. Bolagen fortsätter att hoppa på tåget.

Förvaltningsbolaget Electromedicinska AB har valt att skänka 100.000 kronor till Läkare utan Gränser. Bolaget startades av läkaren Herman Lindberg på 1960-talet för att importera medicinsk utrustning.

Numera förvaltar bolaget familjens tillgångar och har tagits över av sonen Mats Lindberg. Under det brutna räkenskapsåret 2015/2016 omsatte Electromedicinska knappt 18,8 miljoner kronor.

Mats Lindberg säger att han vanligtvis stödjer Amnesty International och Läkare utan Gränser i Danmark, där han numera bor och där bidrag till välgörenhet är avdragsgilla upp till drygt 15.000 danska kronor. Men i år går hela bidraget till Läkare utan Gränser.

”Det var egentligen Akelius som triggade mig,” säger Mats Lindberg. ”Självklart ska man ge lite mer än vanligt nu när beloppet dubblas hos Läkare utan Gränser.”

Han tycker också att det är bra att Roger Akelius löfte får stor spridning.

”Utan uppmärksamheten hos er hade jag inte upptäckt det”, säger Mats Lindberg.

Han tycker att världen har blivit mer hjärtlös och att det syns både i Sverige och i Danmark och i hur flyktingar tas emot i Europa.

”Det är också situationen i världen och det som händer i Syrien”, säger Mats Lindberg. ”Vi är miljarder människor som tittar på tillsammans och vi gör nästan ingenting.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer