1515
Annons

Familjebolaget skänker 100.000 kronor

Mats Lindberg triggades av finansmannen Roger Akelius utmaning. Nu donerar hans familjeföretag 100.000 kronor till Läkare utan Gränser.

Bild:Privat

Lite mer än en vecka återstår av Akelius stiftelses löfte om att dubbla alla pengar som skänks till Läkare utan Gränser i december. Bolagen fortsätter att hoppa på tåget.

Förvaltningsbolaget Electromedicinska AB har valt att skänka 100.000 kronor till Läkare utan Gränser. Bolaget startades av läkaren Herman Lindberg på 1960-talet för att importera medicinsk utrustning.

Numera förvaltar bolaget familjens tillgångar och har tagits över av sonen Mats Lindberg. Under det brutna räkenskapsåret 2015/2016 omsatte Electromedicinska knappt 18,8 miljoner kronor.

Mats Lindberg säger att han vanligtvis stödjer Amnesty International och Läkare utan Gränser i Danmark, där han numera bor och där bidrag till välgörenhet är avdragsgilla upp till drygt 15.000 danska kronor. Men i år går hela bidraget till Läkare utan Gränser.

”Det var egentligen Akelius som triggade mig,” säger Mats Lindberg. ”Självklart ska man ge lite mer än vanligt nu när beloppet dubblas hos Läkare utan Gränser.”

Han tycker också att det är bra att Roger Akelius löfte får stor spridning.

”Utan uppmärksamheten hos er hade jag inte upptäckt det”, säger Mats Lindberg.

Han tycker att världen har blivit mer hjärtlös och att det syns både i Sverige och i Danmark och i hur flyktingar tas emot i Europa.

”Det är också situationen i världen och det som händer i Syrien”, säger Mats Lindberg. ”Vi är miljarder människor som tittar på tillsammans och vi gör nästan ingenting.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?