ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Falska 500-kronorssedlar i omlopp

Under senare tid har elva fall av betalning eller försök till betalning med falska 500-kronorssedlar upptäckts i Örebro län.

Alla utom ett har gjorts i staden Örebro.

”Det är väl förmodligen någon brottsaktiv individ som har fått för sig att det går att tjäna pengar på det här”, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Under onsdagen anmälde personalen vid en snabbmatsrestaurang i Örebro att någon på tisdagen betalat med en falsk 500-kronorssedel. Samma dag betalade en man med falska 500-kronorssedlar på en pantbank i centrala Örebro.

Enligt polisen var detta den elfte anmälan om olovlig befattning med falska pengar, som är rubriceringen för brottet, i Örebro län sedan den 1 november. Ett fall har anmälts i Kumla, övriga i staden Örebro.

Under samma tid har ingen sådan anmälning kommit in i grannlänet Värmland, och bara en i Dalarna.

Det är personer som medvetet försöker använda falska pengar som blir misstänkta för brottet.

I Örebro län handlar det om småköp i kiosker, butiker eller på restauranger.

”Det verkar vara ganska dåliga förfalskningar. I flera fall har det upptäckts när personen som ska betala fortfarande har varit kvar men i några fall har det lyckats också”, säger Dangardt.

I två fall har misstänkta personer identifierats, båda är män i 20-årsåldern.

”Vi kommer att förhöra dem. Vi vet ju vilka de är”, säger Dangardt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer