Annons

Fallet fortsätter – H&M når lägsta nivån på sex år

Klädjättens H&M:s aktie fortsätter att gå tungt. I dag föll aktien ner till den lägsta nivån sedan 2011, efter att flera analyshus sänkt riktkursen och efter att oron för att reor ska ha tyngt H&M:s tredje kvartal ökat.

HM
HM

I morse blev det känt att flera analyshus sänker sina riktkurser för den svenska klädjätten H&M. Anledningen är ökad oro bland analytiker för att reor ska tynga H&M:s tredje kvartal.

"Behovet av att adressera den höga lagernivån under sommarreorna i det tredje kvartalet har sannolikt pressat såväl försäljningen som bruttomarginalen", skriver Société Générale på måndagen och sänker riktkursen för H&M med 28 kronor till 167 kronor.

Société Générale tror att H&M:s bruttomarginal sjunker med 3 procentenheter i kvartalet, för övrigt samma marginalpress Goldman Sachs prognostiserade i slutet av förra veckan.

JP Morgan har sänkt riktkursen till 185 kronor (190) och räknar nu med 2 procentenheters nedgång i bruttomarginalen.

”H&M flaggade (i rapporten för det andra kvartalet) att bolaget skulle öka kampanjaktiviteterna påtagligt för att få ner lagren till mer hälsosamma nivåer och vi har verkligen noterat drastiska åtgärder på de flesta marknader de senaste månaderna", skriver JP Morgan.

H&M-aktien handlades vid 12.30-tiden för 199,10 kronor, vilket är den lägsta nivån sedan 2011. Sedan börsens öppning på måndagen har aktien sjunkit med 0,8 procent. Men det är inte första gången aktien handlas under 200-kronorsnivån. Den 15 juni i år handlades aktien periodvis till 199,60 kronor. Även i torsdags och i fredags handlades aktien under 200 kronor.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera