Annons

Facket säger nej till uppdelning av Volvo

Ingenjörsfacket på Volvo ger tummen ned för planerna att stycka upp Volvo AB i tre. Tvärtom skulle tätare samarbeten mellan de tre grenarna gynna hela koncernen, hävdar Peter Månsson, facklig företrädare på Volvo för Sveriges Ingenjörer.

Storägaren Cevians vd Christer Gardell föreslog att dela upp Volvo i tre delar.
Storägaren Cevians vd Christer Gardell föreslog att dela upp Volvo i tre delar.

Storägaren Cevians vd Christer Gardell föreslog i en intervju med Dagens industri att dela upp Volvo i tre delar, men det är alltså inte något som uppskattas av facket.

"Vi ser en risk att alla ska göra samma sak, något som blir ännu dyrare", säger Peter Månsson, facklig företrädare för Sveriges Ingenjörer på Volvo. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?