Facket sågar nytt upplägg på AF

En omorganisering av Arbetsförmedlingen planeras. Tanken är att myndigheten ska delas upp i en avdelning som fokuserar på arbetssökande och en på arbetsgivare.

I slutet av januari ska ledningen fatta beslut om den nya organisationen ska införas i juli nästa år, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Fackförbundet ST är kritiskt och tror att en omorganisation kan förvärra den redan ansträngda arbetssituationen.

"Det innebär ju att det blir en större belastning på personalen, det skapar oro, direkt man nämner ordet omorganisation så blir många medarbetare oroliga", säger Fredrik Andersson, ordförande för ST på Arbetsförmedlingen, till Ekot.

En av riskerna som Arbetsförmedlingen själva har identifierat med omorganisationen är just att arbetsmiljön försämras, men slutsatsen är ändå att det är nödvändigt att gå vidare med planerna.

"Vi har funderat mycket kring det här och tror att det är en större risk att inte göra de här förändringarna. Det kommer bli lite mer specialiserat och det välkomnas av väldigt många anställda, att kunna specialisera sig så att också arbetsbelastningen går ner", säger Maria Mindhammar, överdirektör på Arbetsförmedlingen, till Ekot.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?