1515
Annons

Fack och arbetsgivare redo att nobba Arbetsförmedlingen

Nu går startskottet i samtalen om jobb för nyanlända. Både fack och arbetsgivare är beredda att nobba AF.

Bild:TT

Vid lunchtid på fredagen startade förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare om enkla jobb. Runt bordet nio herrar och en dam och på bordet ligger LO:s förslag om utbildningsjobb och arbetsgivarnas etableringsjobb.

Efter eftergifter från arbetstagarhåll är de centrala parterna inte med vid bordet.

”Det finns en insikt från parterna att de här 76.000 personerna i etableringsuppdraget behöver komma i jobb. Samtidigt finns det 100 000 lediga jobb”, säger Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare på IF Metall, som trots en trög start tror att parterna lyckas nå målet att enas före jul.

Alliansinitiativet yrkesintroduktionsjobb blev aldrig någon succé. För att detta initiativ ska lyckas krävs att arbetsgivarna sluter upp, enligt Anders Weihe, förhandlingschef på Teknikföretagen.

”Ska det här flyga måste bolagen i alla möjliga sektorer vara beredda att anställa i etableringsanställning även om det inte finns ett definierat arbetskraftsbehov”, säger han.

Målet är att ta fram gemensamma ramar för alla branscher i ett första steg, kring exempelvis avtals- och anställningstidens längd, för att sedan titta på de sista detaljerna sektorsvis. Om man enas vidtar gemensamma förhandlingar med regeringen för att få fram statliga pengar.

Enligt Anders Weihe är kostnaden för arbetsgivarna en nyckel till framgång, i etableringsjobben ligger denna på 8.000 kronor i månaden och fylls på med en lika stor statlig ersättning som går direkt till individen.

Veli-Pekka Säikkälä vill inte uttala sig om pengarna mer än att ”det är viktigt med en inkomst man kan leva på” men säger ja till principen.

”Det jag hör från arbetsgivarsidan är att det är besvärligt med alla statliga stöd. Det är krångligt och besvärligt och man har svårt med Arbetsförmedlingen. Vi är beredda att diskutera en sådan modell där stödet går direkt till individen”, säger han.

Fackets oro att anställningsformen kan bidra till en sänkt lönenivå, tror Anders Weihe inte är befogad, men han öppnar samtidigt för att börja med en provperiod.

En annan sak som förenar sidorna är en skepsis mot alliansens motförslag, inträdesjobb på 70 procent av kollektivavtalad ingångslön, som återfanns i samtliga budgetar i veckan.

”Det tror jag är otillräckligt. Det saknar ett brett stöd för att det här ska fungera”, säger Anders Weihe.

”Det är ingen låglönesatsning de gör. Det är en låglönedumpning. Det är ett väldigt ingrepp på förhandlingsrätten och det är det värsta jag har hört på många år”, säger Veli-Pekka Säikkälä och pekar på att andra länder som har minimilöner ger fack och arbetsgivare möjlighet att enas om högre nivåer.

Vad ska det heta, instegsetableringsjobb?

”Jag tycker det räcker fint med etableringsinställning”, säger Anders Weihe.

Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Modeskaparen Issey Miyake död

Den japanske modeskaparen Issey Miyake har avlidit, 84 år gammal. Hans internationella karriär sträckte sig över mer än 50 år.

Issey Miyake, modeskaparen bakom Steve Jobs svarta polotröjor, är död.
Issey Miyake, modeskaparen bakom Steve Jobs svarta polotröjor, är död.

Issey Miyake var en av flera unga japanska designers som nådde framgång i Paris från mitten av 1970-talet. Han blev främst känd för klädmärket som bär hans namn.

Modelegendaren avled den 5 augusti, meddelar en av hans medarbetare. Enligt hans egen önskan ska han redan ha begravts med endast anhöriga närvarande. Det ska inte finnas några planer på en större ceremoni.

Issey Miyake stod bakom bekväma kläder i avant garde-stil. Bland annat gjorde han kläder med veck som var permanenta och som inte skrynklade.

Han gjorde även över 100 svarta polotröjor till den legendariske Apple-chefen Steve Jobs.

Issey Miyake föddes i Hiroshima 1938 och överlevde atombomben som fälldes där 1945. Han talade sällan om händelsen, men i en artikel om nedrustning han skrev i The New York Times 2009 bröt han tystnaden.

”När jag blundar kan jag fortfarande se saker som ingen någonsin borde uppleva: ett starkt rött ljus, det svarta molnet kort därefter, människor som springer åt alla håll och desperat försöker fly”, skrev han.

”Jag har aldrig valt att dela mina minnen eller tankar om den dagen. Jag har försökt, men utan framgång, att lägga dem bakom mig och har föredragit att tänka på saker som kan skapas, inte förstöras, och som bringar skönhet och glädje.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera