Facit för Alfridas framfart: 500.000 kubikmeter skog i backen

Stormen Alfrida fällde minst 500.000 skogskubikmeter enligt en första inventering gjord av Skogsstyrelsen, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Stockholms län drabbades värst.

"De största skadorna är i Stockholms län och då framförallt i Norrtälje kommun", skriver Hans Källsmyr, skadesamordnare på Skogsstyrelsen i en kommentar.

Skador har även rapporterats från södra och mellersta Sverige, där det dock handlar om enstaka fallna träd längs hyggeskanter och i nygallrade skogar, enligt Skogsstyrelsen.

"Totalt sett är det inte så stora skador, om vi jämför med andra stormar som till exempel Gudrun 2005 och Per 2007, men lokalt har det fallit mycket skog och enskilda skogsägare kan ha drabbats hårt", skriver Hans Källsmyr.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?