ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Facebooks försvarstal skickar ner aktien i källaren

  • Foto: AP

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg försvarar sociala mediejätten i en tv-intervju men marknadsreaktionen blev sur och aktien når 19-månaderslägsta. 

I en intervju i CBS på fredagen försvarar Sheryl Sandberg Facebooks agerande, efter flera tunga avslöjanden i New York Times. Resultatet blev att aktien stängde 3 procent ned. 

Det skriver Financial Times. 

Bland New York Times avslöjanden märks att bolaget ska ha ignorerat varningar om ryska påverkansförsök och att toppcheferna - i strid med resultatet av egna interna utredningar - dementerat att Facebook utnyttjats i Donald Trumps presidentkampanj. 

Bolaget anlitade även ett pr-företag för att sprida negativa uppgifter om Facebooks kritiker, enligt tidningens avslöjanden. 

Sheryl Sandberg medgav i intervjun att bolaget kunde ha agerat snabbare, men att man nu gjorde stora investeringar, enligt tidningen. 

Sheryl Sandberg sa i intervjun att hon kände ett mycket stort ansvar för att förebygga falska nyheter och ryska påverkansförsök på Facebooks plattform. Hon förnekade samtidigt kännedom om att bolaget anlitat pr-företaget. 

David Kirkpatrick, författare till boken “The Facebook Effect” pekar i artikeln på att Sheryl Sandberg sitter säkert så länge marknaden lägger större tyngd på att aktien ska vända tillbaka än på att lösa säkerhetsproblemen. 

De senaste dagarna har höga politiker från båda lägren satt press på Facebook. Demokratiska senatorer kräver nya genomlysningar men kritiken kommer även från republikanskt håll. Den republikanske senatorn Ben Sasse har pekat på att Facebooks agerande är ett nationellt säkerhetshot för det politiska systemet. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies