Annons

Facebook erkänner att de scannar meddelanden

Facebook medger att företaget skannar inlägg och bilder som användare delar via meddelandeappen Messenger. Syftet är enligt Facebook att säkra att företagets regler följs.

 

Facebook Messenger.
Facebook Messenger.Bild:AP

Innehållet granskas automatiskt med samma verktyg som Facebook FB +0,62% Dagens utveckling använder för att granska innehållet på det sociala nätverket, uppger bolaget för Bloomberg.

Frågor kring hur Facebook hanterar privata meddelanden väcktes sedan grundaren och vd:n Mark Zuckerberg i en intervju nyligen berättade hur Facebook upptäckt och stoppat försök att skicka "sensationella" meddelande via Messenger.

Facebook har fått häftig kritik efter avslöjandet att data från 87 miljoner Facebook-konton hade hamnat hos en politisk PR-firma, Cambridge Analytica, som jobbade för Donald Trumps presidentkampanj.

Tidigare uppgavs det att 50 miljoner påverkats.

Mark Zuckerberg lovar nu att komma till en utfrågning i representanthusets energi- och handelsutskott den 11 april.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?