Annons

Facebook betalar 285 miljoner kronor för att nå förlikning

Facebook har gått med på att betala 35 miljoner dollar, motsvarande 285 miljoner kronor, för att nå en förlikning i en tvist angående börsnoteringen år 2012.

Det rapporterar Bloomberg News.

Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg.Bild:Manu Fernandez

Bolaget erkänner dock inte att det gjort något fel. De investerare som stämt bolaget anser att bolaget och dess chefer överdrivit vinst- och tillväxtutsikterna inför börsnoteringen och därmed tryckt upp värdet på aktierna.

"Vi anser att en lösning på detta är det bästa för bolaget och våra aktieägare", säger Facebooks chefjurist Sandeep Solanki i en kommentar, enligt Bloomberg News.

Facebook-aktien noterades 0,5 procent högre, vid 19.35-tiden. Samtidigt var tekniktunga Nasdaq upp 0,8 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?