Annons

Expression Biotech gör företrädesemission på 216 Mkr

Expression Biotech har beslutat genomföra en företrädesemission som totalt kan tillföra bolaget 216 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid full teckning erhåller bolaget 131 miljoner kronor och vid full användning av warrants ytterligare 85 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitalet ska enligt bolaget användas till fortsatt deltagande i konsortiet Prevent-ncov i syfte att utveckla ett vaccin mot covid-19, samt att utnyttja optionen att licensiera bröstcancervaccinet AV001 och att effektuera bolagets strategi.

Emissionen ommfattar totalt drygt 10,9 miljoner aktier. Priset är 24 kronor per unit, motsvarande 12 kronor per aktie. Emissionen är fullt garanterad, enligt bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?