Expresidents dödsdom upphävs

En domstol i Pakistan har upphävt den dödsdom som i december utfärdades för landets tidigare president Pervez Musharraf. Enligt beslutet var den upprättandet av en specialdomstol, som sedan fann honom skyldig till högförräderi, inte förenligt med grundlagen.

Expresidenten har nekat till anklagelserna och har befunnit sig i självvald exil sedan 2016 då ett utreseförbud hävdes för att han skulle kunna söka sjukhusvård utomlands.

I början av december skickade Musharraf ut ett videoinspelat uttalande från sjuksängen, där han beskrev åtalet som ogrundat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?