Hoppa till innehållet

Annons

Experterna om raset: ”En sund korrektion”

Att sakna viktiga försäkringar kan få ödesdigra konsekvenser. Men det är inte heller någon vits att betala dyrt för att vara överförsäkrad.

I ett nytt avsnitt av podden Smarta Pengar går Hans Bolander och Jenny Petersson igenom vilka försäkringar man ska ha, bör överväga och kan strunta i. Vi pratar också om Nordeas vändning om bopriserna.

Aktiemäklare på New York-börsen.
Aktiemäklare på New York-börsen.Foto:AP

 

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar

Exempel på försäkringar som bör gå i papperskorgen är produktförsäkringar. Det finns ofta ett bra skydd i hemförsäkringen, särskilt om man tecknat ett så kallat allrisktillägg.

”Se till att inte vara överförsäkrad, det är onödiga kostnader”, säger Jenny Petersson.

Di:s privatekonomiska reportrar diskuterar också tvärvändningen på bostadsmarknaden, från vårens deppiga utsikter till dagens optimism som ger prisuppgångar varje månad.

Ett annat ämne i podden är rebalansering av sin sparportfölj.

”Vi ser nu stora fall i enskilda teknikjättar, men de ligger fortfarande långt över vad de handlades för i början av året. I huvudsak är det en sund korrektion.”

En bra strategi är att med jämna mellanrum minska aktievikten om börsen stigit brant. Omvänt gäller också, öka aktiedelen när börserna rasat.

Innehåll från Yabie EnterpriseAnnons

Dynamiskt kassasystem för framtidens handel

Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise.
Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise.Foto:Adrian Beck

Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att smidigt integreras i en automatiserad handelsstruktur. Det möjliggör för handeln att effektivisera sina flöden och stärka sin konkurrenskraftgenom djupa integrationer med affärssystem och andra kringliggande system så som e-handel.

Handeln utvecklas konstant och för att hänga med i takten behövs rätt verktyg. Yabie Enterprises kassasystem är anpassat för att ingå i en automatiserad och sömlös handelsstruktur. Kassan ger därmed bästa möjliga förutsättningar för riktig Omnichannel, eller Unified Commerce om så önskas. Tack vare detta blir kassan också en naturlig del av en modern systemkarta. 

– På Yabie Enterprise jobbar vi efter strategin best of breed. Det vill säga vi bygger en systemkarta med de bästa och mest specialiserade systemen för varje funktion. Vi har nära samarbeten med innovativa partners och etablerade affärssystem. Allt för att erbjuda våra kunder en integrerad handel som är anpassad för ett kommersiellt samhälle som ständigt förändras, säger Steve Johnson, Head of Business Development på Yabie Enterprise.

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

Yabie Enterprises kassa är anpassad för att kunna hantera flera och djupa integrationer mot kunders affärssystem eller andra kringliggande system. Kassasystemet ska helt enkelt kunna erbjuda handeln obegränsade möjligheter att kunna effektivisera sina flöden.

– Vårt kassasystem är en investering som ger dig högsta kvalitet på integrationer kombinerat med den senaste tekniken, vilket kommer att öka ditt företags konkurrenskraft markant, säger Steve Johnson.

Framtidens handel förutsätter att handlare kan anpassa sig efter marknaden – eller leda den. Genom att investera i Yabie Enterprise kassasystem får företag en levande, expansiv handel som du tryggt möter framtidens utmaningar med.

– Kassasystemet är en central punkt i affärsverksamheten för en retailer idag. Har du inte rätt kopplingar mot e-handel, PIM-system, kundklubbar, servicepartners och allt vad det kan vara halkar du snabbt efter. Yabie Enterprise är nyckeln i en svårtillgänglig kassavärld, säger Steve Johnson och avslutar:

Mer om Yabie Enterprises kassasystem här 

– Kort sammanfattat kan man säga att en investering i ett modernt kassasystem innebär en förenkling av interna flöden, ger kunden en behagligare köpupplevelse och underlättar vardagen för butikspersonalen.

Om Yabie Enterprise:

Yabie Enterprise är en del av Yabie AB, Sveriges snabbast växande fintechbolag. Yabies vision är att bli en ledande europeisk aktör inom mjukvara för betalnings- och kassalösningar. Sedan starten har bolaget tagit in drygt 650 miljoner SEK i riskkapital av bland andra Creades, Swedbank och NFT Ventures.

 

Mer från Yabie Enterprise

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Yabie Enterprise och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera