ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Aktietips

Experterna: Börsen har en växel till - om det stora hotet uteblir

Börsen fortsätter upp. Det var beskedet från Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell när han gästade veckans Börsrådet i Di TV.

Stockholmsbörsen har nu stigit 13 dagar på raken och breda indexet OMXSPI är upp 24 procent hittills i år. Ålandsbankens aktiechef Lars Söderfjell tror det kan fortsätta uppåt.

”Jag tycker fortfarande aktier ser rimligt värderade ut”, säger han i Börsrådet i Di TV och pekar på att räntorna är låga och kvartalsrapporterna varit i linje förväntningarna, eller bättre än väntat.

Han varnar för att handlarna byter fot om räntorna stiger. 

”Det är det stora hotet, skulle räntorna gå upp snabbt från de här nivåerna, då kommer börsen gå ned”, säger Lars Söderfjell som dock inte ser någon för risk för att det ska ske.

Henrik Söderberg, förvaltare på C Worldwide Asset Management, tror också på börsen.

”Jag känner mig inte obekväm”, säger han om värderingarna och lyfter fram att börsbolagen haft draghjälp av den svaga kronan.

Börsrådets gäster tror på en stark avslutning på börsåret, givet att det inte kommer några chocker som ställer alla prognoser på huvudet.

”Jag tror vi kommer sluta lite högre än vad vi är i dag”, säger Lars Söderfjell.

”Det finns en växel till”, säger Henrik Söderberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer