1515

Experten spår tjurrusning för guldpriset

Guldveteranen Robert McEwen har en av de mer optimistiska guldprisprognoserna i branschen och tror att priset kan stiga med så mycket som 44 procent under årets sista tre månader. Det skriver Bloomberg.

Robert McEwen tror stenhårt på guld.
Robert McEwen tror stenhårt på guld.Bild:Bloomberg

Enligt Robert McEwen kan guldpriset nå ett intervall på 1.700 till 1.900 dollar per uns mot slutet av 2016 vilket kan jämföras med onsdagens spotpris på 1.314 dollar. Bakom guldveteranens prognos ligger en tro på en ökande osäkerhet kring stabiliteten hos olika valutor och statsskulder vilket enligt Robert McEwen kommer få investerare att söka sig till guld för att skydda sitt kapital, skriver Bloomberg.

”Guld är en valuta som inte är fäst vid en skuld. Ett sätt att förvara värde som har funnits i årtusenden. Det stora argumentet mot guld brukade vara att det kostar pengar att lagra det. Just nu kostar det dig pengar att ha dina pengar på banken”, säger Robert McEwen till Bloomberg.

Jämför sparkonto: Hitta bästa sparräntan här (extern tjänst)

Robert McEwen är en veteran i guldbranschen och var tidigare vd och styrelseordförande för Goldcorp som han byggde upp till en av världens största guldproducenter. Nu har 66-åringen fullt upp med att bygga upp sitt nya guldbolag McEwen Minning som driver gruvor i Mexico och Argentina.

Guldpriset har redan bjudit på en kraftig uppgång under 2016 och är upp 24,3 procent sedan klockorna ringde in det nya året.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?