Annons

Experten ser chans till "riktigt starkt börsår"

En rejäl kursuppgång på världens börser står för dörren om signalerna i den senaste stora fondförvaltarundersökningen stämmer. Det säger Alfred Bergs allokeringschef Jonas Olavi i Börsmorgon.

 

Börsexperterna i Börsmorgon räknar med att vinsttillväxten blir god i år, något som väntas lyfta börserna trots dagens relativt höga värderingar. Och en undersökning bland världens största fondförvaltare som görs av Bank of America/Merrill Lynch antyder att en rejäl kursuppgång kan vara på gång, säger Jonas Olavi.

"Man är helt övertygad om att inflationen kommer att gå upp ganska mycket, men också tillväxten", säger han.

Stigande inflation skulle i sin tur driva upp räntorna, vilket är liktydigt med fallande priser på obligationer. I ett sådant läge kan förvaltarna fly från räntebärande placeringar som faller i värde och i stället rusa in på aktiemarknaden som får en väldig skjuts.

"Det skulle kunna bli en 'great rotation', en självuppfyllande profetia", säger Jonas Olavi.

"Då får vi ett riktigt starkt år."


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?