1515
Annons

Experten: ”Det gyllene decenniet för banker och teknik”

Den amerikanska banken Wells Fargos analytiker Mike Mayo flaggar för att det kommande decenniet kommer att präglas av en ordentlig återhämtning för bankerna och rekommenderar specifikt tre köpvärda bankaktier, rapporterar CNBC.

Mike Mayo, analytiker på Wells Fargo.
Mike Mayo, analytiker på Wells Fargo.Foto:Bloomberg

Wells Fargos bankanalytiker Mike Mayo konstaterar att det inte har undgått någon att banker befunnit sig i motvind de senaste åren. En vändning är dock inom räckhåll för 2020 och framåt, enligt honom.  

”Detta är det gyllene decenniet för banker och teknik. Tekniken är möjliggöraren som kommer hjälpa till att förbättra effektiviteten samt avkastningen med en lägre riskprofil – något som fortfarande inte uppskattas av marknaden.” 

Mike Mayo förklarar att den finansiella sektorn är redo att göra stora framsteg under det kommande decenniet, efter att under de gångna trettio åren utvecklats sämre än marknaden i stort. 1990-talet präglades av konsolidering, följt av tillväxt under 2000-talet som slutade i en finansiell kris och 2010-talet som bjöd på viss återhämtning, skriver CNBC.

Banker redovisade sina sämsta intäkter på 80 år och utvecklades tvåsiffrigt sämre än den breda marknaden under det gångna decenniet, säger Mike Mayo och tillade att 2019 har varit ett återhämtningsår för de amerikanska bankerna och att det bara är ett smakprov på vad som framöver komma skall. 

Mike Mayo slår även ett slag för bankerna Citigroup, Bank of America och J.P Morgan, som han tror kommer att ha bäst utveckling framöver.

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?