ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Experten: Då ska du köpa Bitcoin

Köpläge i Bitcoin om kursen faller till 5.000 dollar enligt experten. 

Sedan toppnoteringen i december förra året har kryptovalutan Bitcoin fallit 70 procent och så sent som i förra veckan föll kursen med 10 procent efter att japanska myndigheter beordrat flera kryptobörser att förbättra sitt arbete mot penningtvätt.

Nu anser Allianz chefsekonom Mohamed El-Erian att Bitcoin är på väg att bli köpvärd igen, om kursen faller ner mot 5.000 dollar, 44.750 svenska kronor. Det rapporterar CNBC.

Bitcoin nådde sin högsta notering i december 2017 strax under 20.000 dollar, men att valutan skulle komma tillbaka till de nivåerna igen tror inte experten på.

"Jag tror inte att vi kommer hela vägen tillbaka till 20.000 dollar, men jag tror att det kommer att etableras en bas där de som verkligen tror på en framtid för Bitcoin konsoliderar och att det sedan ger ett lyft", säger Mohamed El-Erian til CNBC.

I framtiden tror Mohamed El-Erian att kryptovalutor inte kommer att vara valutor utan mer handlas som råvaror.

"Det kommer inte att vara en valuta, det kommer att vara ännu en råvaru-liknande tillgång som du kan handla med, och primärt som förvaring av värde", säger Mohamed El-Erian till CNBC. 

På fredagen några timmar innan stängning handlades Bitcoin till 5.885 (52.671 svenska kronor) dollar enligt Coindesk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer