Experten: Biden väntas söka Iranavtal

USA:s tillträdande president Joe Biden kommer troligen i någon form försöka återuppta kärnavtalet med Iran, säger en expert till TT – och Teheran öppnar för nya kontakter.

Israel invänder och Trump-regeringen spjärnar emot före maktskiftet – och i praktiken har de redan förändrat läget i Mellanöstern.

USA:s tillträdande president Joe Biden.
USA:s tillträdande president Joe Biden.Foto:Andrew Harnik

Iran tänker inte förlåta eller glömma USA:s ”upprepade brott mot det iranska folket”. Men det hindrar ju inte att länderna har viss kontakt, meddelar utrikesdepartementet i Teheran, i vad som kan tolkas som en öppning inför framtiden.

Vad alla analytiker genast tänker är: innebär det att det internationella kärnenergiavtalet med Iran kan återupplivas?

USA:s president Donald Trump lämnade 2018 avtalet, som i korthet innebär att landet slipper sanktioner om det begränsar och ger insyn i sin anrikning av uran. 

Biden, som var USA:s vicepresident när USA 2015 ingick överenskommelsen, tänker som president återuppta dialogen med det shiamuslimska Iran. Han har tidigare förklarat sig villig att ansluta till avtalet igen, om Iran återgår till att följa reglerna först.

”Jag tror att han kommer att försöka i alla fall, för han har visat att han tror på internationella avtal och institutioner”, säger Jan Hallenberg, forskningsledare vid Utrikespolitiska institutet och expert på USA:s utrikes- och säkerhetspolitik, till TT.

Med några veckor kvar till maktöverlämnandet i USA gör den sittande regeringen vad den kan för att stadfästa sin Mellanösternpolitik. Utrikesminister Mike Pompeo har rest runt i regionen till länder som ogärna ser ett politiskt närmande till Iran.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger i sin tur att USA inte bör återgå till kärnavtalet. Han kräver en allmän kompromisslöshet i Iranpolitiken. 

I valrörelsen har Biden fränt kritiserat regionens andra ärkekonservativa stormakt, det sunnimuslimska kungadömet Saudiarabien, som har täta band med Trumps regering.

Och hur mycket än Netanyahu och Saudiarabien krumbuktar sig just nu kommer de att tvingas gilla läget ifall Biden svänger om USA:s Iranpolitik, säger Hallenberg

”Anser USA:s president att det är i USA:s strategiska intresse att försöka förhandla fram ett avtal, antagligen modifierat i någon form, så kommer han att göra det. Så får man lösa de andra problemen senare.”

”Det sänder ju också en signal till både Israel och Saudiarabien om att de har liksom inte något slags veto mot USA, hur starkt de än känner i frågan”, fortsätter Hallenberg.

Samtidigt, påpekar han, kan det efter allt som hänt bli mycket svårt att få Teheran att lita på Washingtons vilja, och förmåga, att hålla ord. 

Dessutom kommer Iran att ställas inför en stark front, formerad av de sunnimuslimska staterna i regionen och Israel gentemot ärkefienden i Teheran.

”Mot det står då möjligheten för iranierna att återinträda i avtalet, och jag tror att den aspekten väger tyngre”, säger Hallenberg.

Han tror att Biden i någon form även kommer försöka väcka upp den djupt insomnade processen för en tvåstatslösning mellan israelerna och palestinierna.

Men Trumpregeringen har redan ändrat spelplanen. USA har i ett kontroversiellt drag flyttat sin ambassad till Jerusalem, erkänt israelisk överhöghet över de syriska Golanhöjderna och gått Israel till mötes i frågor om den ockuperade Västbanken, påpekar Hallenberg.

”Det har ju skapat fakta på marken. Biden kan ju inte bryta mot allt detta på en eftermiddag. Han får anpassa sig till ett något annat läge.”


Innehåll från ISS Facility ServicesAnnons

Så bidrar ISS till att hålla kollektivtrafiken igång

Under den pågående globala pandemin, har stora delar av samhället tvingats till omfattande förändringar. En av de branscher som drabbats särskilt hårt är transportsektorn, som har fått se andelen resenärer sjunka kraftigt, samtidigt som kraven på att upprätthålla en säker, hygienisk och trängselfri verksamhet ökat.

ISS medarbetare inom transportsegmentet har under hela Coronautbrottet arbetat hårt med att hålla tågen hygieniskt rena, motverka oro och skapa trygghet hos resenärer genom att bland annat utföra trängselrapporter och samtidigt arbeta med att säkra biljettintäkter – allt med målet att kunna hålla kollektivtrafiken igång på ett säkert sätt, för de som behöver resa. 

Efter vårens virusutbrott och de restriktioner kring arbete och resor som infördes över hela landet, rasade antalet resenärer i både kollektiv- och fjärrtågstrafiken. I vissa områden blev bortfallet så stort som 90 %. Restriktioner och minskat resande gjorde det väldigt svårt för både tågföretag och myndigheter att förutse hur trängsel och resandemönster skulle se ut, men rekommendationen blev ändå att upprätthålla ordinarie trafik i möjligaste mån. 

Som ett led i arbetet med att minska smittspridning och trängsel, slopades temporärt biljettkontrollerna i kollektivtrafiken, vilket fick till följd att fuskandet och antalet resande utan giltig biljett ökade lavinartat. 

För att förstå konsekvenserna för kollektivtrafiken har vi stämt träff med Elin Kämpe, affärsområdeschef för Transport på ISS som bland annat sköter biljettkontrollen åt SL i Stockholm.

– Kollektivtrafiken i Sverige kostar omkring en miljard kronor i månaden att hålla igång och cirka hälften finansieras genom biljettförsäljningen. När vi får ett minskat antal resande minskar även biljettintäkterna men, något vi sett under pandemin, är att utöver minskat resande, så minskade även betalningsviljan hos dem som faktiskt använde kollektivtrafiken. Det vi då riskerar på längre sikt, är att modellen för biljetter och finansiering behöver ändras, alternativt så behöver kollektivtrafikens kostnader minska och därmed sannolikt även utbudet. Den samlade kollektivtrafiken förväntas lida en förlust på omkring 7,5 miljarder bara i år, och om vi ska åtnjuta samma standard som vi är vana vid är det ett måste att säkra finansieringen, även om det blir under andra förutsättningar och med andra biljettmodeller. 

Viktigt att säkra intäkterna och skapa trygghet

– Våra uniformerade medarbetare som rör sig i kollektivtrafiken bidrar till att skapa trygghet för resenärerna, något som fortsatt under Coronapandemin, dock med ett ökat fokus på att undvika och rapportera trängsel. Nu har vi successivt påbörjat biljettkontrollerna i Stockholm igen i linje med SLs riktlinjer, fortsätter Elin. 

På frågan varför kontrollerna alls behövs i nuläget förtydligar Elin att SL uppskattar att fusket under pandemin gått upp från tre till 15 procent, vilket motsvarar intäkter på cirka 1 350 miljoner kronor. För att vi ska kunna fortsätta att resa på ett tryggt, säkert och hållbart sätt med kollektivtrafik så behöver intäkterna säkras.

Det finns även en koppling mellan ekonomisk tillväxt och en väl utbyggd kollektivtrafik, framförallt i storstadsregioner. Stockholm utnämndes i oktober i en rapport gjord av Institute of Transportation Studies vid University of California till världens tredje bästa stad för sin kollektivtrafik samtidigt som hela Sverige hyllades för sitt järnvägsnät. 

– Jag har en förhoppning om att vi ska kunna fortsätta på den inslagna vägen och ytterligare förbättra mobiliteten för att kunna hantera folktätheten som kontinuerligt ökar i våra storstadsregioner. Då är satsningar på kollektivtrafiken och ny forskning ett måste, betonar Elin.

Trygg miljö på tågen

UITP, Union Internationale des Transports Publics, släppte i oktober en rapport som visar att risken för att smittas i kollektivtrafiken är ytterst liten om rätt åtgärder vidtas. Några nyckelfaktorer, vid resor, är god ventilation, desinfektion av beröringsytor, kort restid, minimala samtal samt social distans.. Många länder har även munskydd som krav för att åka kollektivtrafik. Studier har gjorts i ett flertal länder i världen och rapporten visar att även om risken inte helt går att eliminera, är kollektivtrafiken fortsatt det säkraste sättet att förflytta sig i städer. Detta samtidigt som storstadsregionerna fortsätter att fungera för dem som behöver resa.

Det område där ISS kanske har gjort störst skillnad för kollektivtrafiken under Corona är inom hygien och städning. Leif Persson är produkt och utvecklingsansvarig för städtjänster på ISS. 

– Vi har alltid arbetat extremt noggrant och har mycket god insikt i vikten av en hygienisk miljö för hälsan. I och med pandemin har resenärerna också fått upp ögonen för det jobb vi faktiskt gör, och vet att de kan känna sig trygga med att tågen, och beröringsytor i synnerhet, är rena.

Leif poängterar att myndigheternas rekommendationer under pandemin är något man bör ha med sig även under mer normala förutsättningar. 

– Därför är jag övertygad om att detta i slutänden kommer att leda till förändrade sätt att både resa och leva, med fortsatt fokus på renlighet. För oss som tjänsteleverantör innebär detta att vi regelbundet ser över vilka städsystem och produkter vi använder, såväl som att vi i vissa fall också ökar städfrekvensen, säger Leif.

Mätbar renhet med miljön i fokus

ISS städprocesser och -verktyg är redan idag oerhört utförliga. Cleaning Excellence är ett internationellt koncept inom ISS som kombinerar de bästa processerna, metoderna, redskapen och produkterna. Tillsammans med leverantörer av rengöringsprodukter och städmaskiner utvecklar vi också hela tiden metoderna samtidigt som miljöbelastningen minskar, 

– Ett exempel är att vi snabbt efter Coronautbrottet började utföra desinfektion för att besegra virus, bakterier och andra mikroorganismer med miljövänliga verktyg och miljövänligt ozonvatten. Ozonvattnet är starkare än klorin, men lika skonsamt som vanligt kranvatten så att vi på ett enkelt, tryggt och kostnadseffektivt sätt kan desinficera alla typer av ytor och föremål, helt utan miljöfarliga kemikalier, berättar Leif. 

Testresultat visar att förekomsten av bakterier och virus minskar med cirka 99 % inom 5 minuter efter utförd städning. På många kontor har ISS dessutom börjat mäta koncentrationen av mikroorganismer, och därmed hygiennivån på ytorna på kontoren. Genom detta kan de som arbetar på kontoren känna sig trygga i att hygien och smittorisk alltid är under kontroll. 

– Just nu tittar vi på hur vi på ett effektivt sätt ska kunna göra liknande mätningar ombord på fordon så att resenärerna ska känna en större trygghet på resan, säger Leif. 

– Vår fordonsstädning är utformad för att minska risken för smittspridning och utförs av certifierade ISS-medarbetare. Genom att mäta renheten får vi veta om städfrekvenser eller metoder behöver justeras. Det kan tyckas överdrivet, men till syvende och sist handlar det om att våra servicemedarbetare skapar en trygg miljö för alla som behöver vistas där, avslutar Elin. 

FAKTA OM ISS

ISS är ett ledande företag inom facility management och workplace experience. Vi skapar platser och miljöer som bidrar till bättre prestationer och en enklare, mer effektiv och trivsam tillvaro - levererade med omtanke och hög kvalitet av engagerade medarbetare. ISS har över 400 000 medarbetare globalt och närvaro i fler än 70 länder. I Sverige har ISS cirka 6 000 medarbetare rikstäckande. 

Läs mer om ISS 

Mer från ISS Facility Services

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISS Facility Services och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?