Annons

Exeger och ABB vill bygga jättefabrik för solceller

Teknikbolaget Exeger siktar på att i partnerskap med ABB bygga Sveriges första storskaliga fabrik för tillverkning av printade solceller. Anläggningen som bedöms kosta ett miljardbelopp väntas skapa hundratals nya jobb och likt Northvolt ska Exeger utvärdera olika lokaliseringar i Sverige innan det fattar investeringsbeslutet.

Dennis Helfridsson, tillträdande Sverigechef för ABB, tillsammans med Giovanni Fili i Exegers solcellsfabrik i Stockholm. Nu ska de båda utveckla en upp till tio gånger större fabrik någonstans i Sverige.
Dennis Helfridsson, tillträdande Sverigechef för ABB, tillsammans med Giovanni Fili i Exegers solcellsfabrik i Stockholm. Nu ska de båda utveckla en upp till tio gånger större fabrik någonstans i Sverige.Foto:ALEXANDRE ASKMO
ABB:s Dennis Helfridsson och Exegers vd Giovanni Fili visar upp exempel på teknikbolagets tunna printade och böjbara solceller som bägge bolagen ser stor potential och nu startat ett partnerskap kring.
ABB:s Dennis Helfridsson och Exegers vd Giovanni Fili visar upp exempel på teknikbolagets tunna printade och böjbara solceller som bägge bolagen ser stor potential och nu startat ett partnerskap kring.Foto:ALEXANDRE ASKMO

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera