Annons

Ex-statsministern fast i passkontrollen

En iransk stämpel ställde till det i passkontrollen för Norges tidigare statsminister Kjell Magne Bondevik i USA. Bondevik anlände till huvudstaden Washington i onsdags för att delta i ett kristet möte med bland annat president Donald Trump. På flygplatsen blev han fast i gränskontrollen, skriver TV 2.

Kjell Magne Bondevik, tidigare statsminister i Norge.
Kjell Magne Bondevik, tidigare statsminister i Norge.Bild:TT

"Det gick en timme. De började med att fråga varför jag hade varit i Iran och vad jag skulle göra i USA. Det borde ju inte vara någon grund till att frukta en tidigare statsminister som har varit på officiellt besök i landet flera gånger", säger han till tv-kanalen.

Trump införde nyligen ett tillfälligt inreseförbud för människor från sju i huvudsak muslimska länder, bland dem Iran.

Bondevik säger att han inte hade några problem förra året då han besökte USA med samma diplomatpass och samma stämpel.

"Det verkar som att när namnet på ett visst land kommer upp så har de taggarna utåt. Det blir en onödig misstänksamhet. Jag tycker att det är ganska provocerande", säger Bondevik, som till slut ändå släpptes in i landet.

Med på den årliga bönefrukosten i Washington DC var även ett tiotal kristna ledare och politiker från Sverige, enligt tidningen Dagen, bland dem EU-parlamentarikern Lars Adaktusson (KD).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?