Annons

Everysport Medias resultat kraftigt påverkat av pandemin

Everysport Media, som bland annat driver sportsajterna Fotbolldirekt och Svenska Fans, påverkas kraftigt av covid-19 och omsättningen minskade till 17,8 miljoner kronor under det andra kvartalet, jämfört med 23,0 miljoner motsvarande period i fjol.

Foto:Sergey Ponomarev

Intäkterna inom B2B-segmentet har påverkats mest, där annonsaffären drabbats hårdast, skriver bolaget i sin delårsrapport på torsdagsmorgonen.

”Vår vridning mot konsumentprodukter fortsatte dock där vi såg en tillväxt i B2C-segmentet om 12 procent mot föregående år”, skriver vd Hannes Andersson.

Ebitda-resultatet under det andra kvartalet uppgick till −0,8 miljoner kronor (2,5) och per aktie blev nettoresultatet -0,49 kronor (0,01) Kassaflöde från den löpande verksamheten var 6,2 miljoner kronor (7,8).

Mot slutet av det andra kvartalet har en rad ligor och evenemang återupptagits och Everysport Media har avbrutit all permittering av anställda inom koncernen.

”Under den andra halvan av juni såg vi en förbättring i intäktsnivåer, både för vårt B2B- och vårt B2Csegment, och den utökade aktivitetsnivån tar vi nu med oss in i det andra halvåret”, skriver vd.

Vad gäller utsikter påpekar Hannes Andersson att Everysport Media är beroende av att idrottsevenemang för att kunna leverera intäktsnivåer i linje med nivåer före pandemin. 

”Då osäkerhet ännu finns om hur och när evenemang ska hållas i många länder väljer vi att inte ge någon prognos för det andra halvåret 2020”, skriver han.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?