Eurozonen stoppar stöd till Grekland

Euroländernas finansministrar har beslutat att stoppa programmet med skuldlättnader för Grekland. Beskedet är ett svar på den grekiske premiärministern Alexis Tsipras besked att extra medel ska satsas på pensioner.

Greklands premiärminister Alexis Tsipras.
Greklands premiärminister Alexis Tsipras.Bild:TT

Det är stödfonden ESM som tagit fram åtgärdspaketet som bland annat har handlat om förlängda återbetalningstider på lån och justerade räntenivåer. Men nu meddelar en talesperson för eurogruppens ledare Jeroen Dijsselbloem att "det förefaller som att de åtgärder som den grekiska regeringen vidtagit inte ligger i linje med våra överenskommelser".

"Det finns för närvarande ingen enighet om att införa kortsiktiga stödåtgärder", tillade talespersonen.

Börsen i Aten föll med 3,2 procent efter beskedet från eurogruppen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?