Annons

Europas rikaste man om Greta Thunberg: ”Demoraliserande för ungdomar”

Europas rikaste person Bernard Arnault, vd på LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), riktade viss kritik mot miljöaktivisten Greta Thunberg när han talade vid lyxjättens hållbarhetsevent i Paris under onsdagen.

Foto:Christophe Morin, Kirsty Wigglesworth

”Hon är en dynamisk ung flicka, men hon underkastar sig helt åt katastrofism. Jag tycker att hennes åsikter är demoraliserande för ungdomar”, uppgav Bernard Arnault enligt Bloomberg News.

Bernard Arnaults uttalade kommer dagar efter att den 16-åriga klimataktivisten hållit ett uppmärksammat tal under FN:s klimattoppmöte i New York.

”Ni har stulit mina drömmar och min barndom med era tomma ord. Ändå är jag en av de lyckliga. Folk lider. Folk dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av ett massutdöende – och allt ni kan prata om är pengar och sagoberättelser om ständig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?”, sa hon till publiken. 

Bernard Arnault påpekade att de senaste decennierna av ekonomisk tillväxt har lyft många människor från fattigdom och förbättrat hälsan runt om i världen. 

”Om vi inte vill gå bakåt, behöver vi fortfarande tillväxt”, uppgav Bernard Arnault.

Fransmannen sade sig föredra initiativen som den senaste generationen företagare tagit; att integrera miljöhänsyn i sina affärsplaner.

Bernard Arnault är Europas rikaste man och tog sig under sommaren in på den exklusiva lista över personer som har en förmögenhet på över 100 miljarder dollar, ungefär 950 miljarder svenska kronor.

Greta Thunberg tilldelades i dag Right Livelihood-priset, ”det alternativa Nobelpriset”, som den yngsta personen någonsin.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera