Annons

Europabörserna föll – men Astra Zeneca steg i London

Samtidigt som Stockholmsbörsen höll helgstängt handlades de övriga Europabörserna ned under torsdagen.

Foto:LEFTERIS PITARAKIS

Det pan-europeiska Stoxx 600-indexet föll 0,7 procent. I Tyskland backade Frankfurtbörsens Dax-index med 1,4 procent. Flygbolaget Lufthansa gick dock mot strömmen med en uppgång på 2,7 procent. Under torsdagen bekräftade bolaget att de för samtal med den tyska regeringen om ett stödpaket. Totalt handlar det om åtgärder på upp till nio miljarder euro, varav tre miljarder i form av ett lån.

Londonbörsens FTSE 100-index gav tillbaka 0,8 procent. Även i Storbritannien gick flygaktierna starkt. Lågprisflygbolaget Easyjet steg 4,4 procent medan flygmotortillverkaren Rolls-Royce avancerade 3,5 procent. Easyjet har meddelat att de kommer att återuppta ”ett litet antal” flyglinjer från den 15 juni där de tror att efterfrågan är tillräckligt stor för att flygningarna ska bli lönsamma.

Läkemedelsbolagets Astra Zenecas Londonnoterade aktie steg 0,9 procent efter att bolaget fått 1 miljard dollar från amerikanska myndigheter för fortsatt utveckling av coronavaccin.

Parisbörsen föll 1,2 procent under dagens handel.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera