ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europabörserna backar på Turkietoro

De europeiska börserna tappar efter att ECB varnat för att situationen i Turkiet kan sprida sig till Europa. 

Flera stora europeiska banker har stor exponering mot Turkiet, vilket skapar oro, skriver Financial Times. 

De europeiska börserna går i rött under fredagens handel, och samtliga av de stora europeiska börserna backar. EURO Stoxx 600-indexet, som innehåller 600 europeiska företagen, backar runt 0,9 och EURO Stoxx 50, som sammanställer 50 bolag, backar 1,33 procent. 

Av de nationella börsindexen tappar Warsawa och Frankfurts huvudindex mest, som båda backar runt 1,6 procent under morgonens handel.  

Även Stockholmbörsen backar under dagen, OMXSPI har backat 0,7 procent under fredagsmorgonens handel och OMXS30 0,8 procent. Den svenska börsen tyngs av flera storbolag som backar. 

Africa Oil backar 3,63 procent efter att ha stigit runt 8 procent under gårdagen. Även SKF, Betsson, Stora Enso och Volvo backar under dagens handel. Rapporterande Catena Media backar runt 8 procent. 

Det är oro över att problemen i Turkiet ska välla över in i Euro-området som sänker börserna, skriver Bloomberg.  Den europeiska centralbanken är oroad över att stora europeiska banker är exponerade mot Turkiet. Det är främst BBVA, UniCredit och BNP Paribas som har stor utlåning i det krisdrabbade landet, skriver Financial Times. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer