ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europabörser: Volkswagen föll på storsatsning på elbilar

Europabörserna handlades i rött på tisdagen, där framför allt Frankfurt stack ut med en relativt kraftig nedgång. Det breda regionala Europaindexet Stoxx 600 noterades vid 17.30-tiden 1,0 procent lägre. 

Tyska DAX 30 backade 1,8 procent. Ensamma på plus i storbolagsindex var elbolaget E.On och Lufthansa, i övrigt var det nedåt. Storbankerna Deutsche Bank och Commerzbank sjönk båda i trakterna av 2 procent. Volkswagen, som presenterade planer för kraftig utbyggnad av eldrivna bilar, tappade 2,8 procent.

I London tyngde telekombolag som BT Group och Vodafone med nedgångar på 3 respektive 2 procent. G4S var en annan förlorare med ett tapp på i närheten av 3 procent. Bättre höll råvarubolagen emot, med uppgångar för Glencore på 2 procent och kopparbolaget Antofagasta på drygt 3 procent. 

FTSE 100 som helhet sjönk med 1,2 procent. Industribolaget GKN, som steg på måndagen sedan investmentbolaget Melrose höjt sitt fientliga bud på bolaget, fortsatte upp en dryg procent. GKN tillverkar motordelar till flyg- och fordonsindustrin. 

Parisbörsens index CAC40 var 0,9 procent lägre och bland de bolag som tyngde utvecklingen fanns Veolia Environnement och ST Microelectronics. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies