ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Europabörser: Tyskt index trotsar Europas uppgång

De ledande europeiska börserna handlades i spridda riktningar på torsdagen och det breda regionsindexet Stoxx Europe 600 noterades för en uppgång om beskedliga 0,1 procent.

Strax före klockan 17 hade samtidigt franska CAC 40 stigit 0,6 procent medan brittiska FSTE 100 klättrade 0,8 procent. Det tyska indexet DAX hade inte samma positiva utveckling som i Paris och London utan tappade 0,2 procent.

Frankfurtindexets stora förlorare var industrigruppen Siemens, med ett tapp om 2,8 procent. Bolaget redovisade i sin kvartalsrapport att försäljningen ökat med 8 procent till 21,4 miljarder euro, medan resultatet i industriverksamheten ökat med 3 procent till 2,25 miljarder euro. Det var i båda fallen något under analytikernas snittförväntningar.

Brittiska klädkedjan Next, som på vissa marknader konkurrerar med H&M och Zara, klättrade 9,3 procent. Enligt bolagets så kallade trading statement framkommer det att Next försäljning av fullprisvaror sammantaget ökade 0,7 procent, mot förväntan om -2,7 procent, i kvartalet som slutade i juli.

Euroområdets sammanvägda inköpschefsindex sjönk till 55,7 i juli. Det preliminära utfallet var 55,8.

Tyck till