1515
Annons

Europabörser: Tyska banker vinnare efter rykten om fusion

De ledande Europabörserna utvecklades i olika riktningar under tisdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 försvagades 0,1 procent. 

I London noterades FTSE 100 0,2 procent lägre. 

Industriutrustningsbolaget Ashtead var upp 5,2 procent i spåren av en rapport för räkenskapsårets första kvartal som föll investerare i smaken. Ashtead meddelade även att bolagets aktieåterköpsprogram kommer att utökas. 

Åt andra hållet gick BHP Billiton och Fresnillo mot bakgrund av sjunkande råvarupriser. Aktierna tappade 1,2 respektive 2,3 procent. 

Frankfurtbörsens DAX-index var ned 0,1 procent. Tyska politiker vill se en stark bank i Frankfurt och kan därför tänka sig en fusion av Commerzbank och Deutsche Bank, skriver den tyska tidningen Der Spiegel. 

Commerzbank steg 2,4 procent medan Deutsche noterades 0,5 procent högre. 

Parisbörsens CAC 40-index gick mot strömmen och stärktes 0,3 procent. 

Arcelormittal, världens största ståltillverkare, har lagt ett sockrat bud på Essar Steel India. Arcelormittal-aktien tappade 2,5 procent. 

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera