1515

Europabörser: Starkt för italienska banker

De ledande Europabörserna handlades fortsatt lägre på onsdagen, men indexförändringarna var små på de flesta håll.

Flera italienska banker gick framåt sedan Intesa Sanpaolo uppgett att den är redo att ta över vissa tillgångar och skulder från två av landets mer problemtyngda banker. Intesa stärktes 2,4 procent och Unione di Banche Italiane var upp drygt 5 procent.

Det breda regionindexet Stoxx Europe 600 hade strax före klockan 18.00 backat 0,2 procent. Indexet drogs ned av dagligvaror, finansbolag och energi, men även fastigheter tyngde. Bland de enstaka plusbranscherna i regionen fanns råvaror och kraftbolag.

I London sjönk FTSE 100-index med 0,3 procent. Provident Financial rasade 17,6 procent efter en vinstvarning som innebar att det justerade resultatet i år väntas närapå halveras.

För CAC40 i Paris blev onsdagsnedgången 0,4 procent. Fordonstillverkaren Renault och dagligvarukedjan Carrefour parkerade i botten av index då de båda aktierna handlades utan rätt till utdelning.

Deutsche Börse sjönk 1,8 procent i Frankfurt och det räckte för att hamna i botten av tyska DAX, som för dagen retirerade 0,3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?