Annons

Europabörser: Postbolag rasade efter svag rapport

Europabörserna inledde veckan med uppgång och samlingsindexet Stoxx 600 stängde 0,5 procent högre. Sektorsvis var detaljhandel, teknik och läkemedel största vinnare medan kraftbolag hämmade utvecklingen.

I London ökade Primarks ägare AB Foods 3,1 procent sedan lågprisklädbolaget lämnat en försäljningsprognos för 16-veckorsperioden fram till den 3 mars kombinerat med en utsago om att en marginalförbättring är att vänta under det andra halvåret.

Vidare inom detaljhandeln steg Unilever 1,9 procent i London och brittiska FTSE100 ökade 0,6 procent.

Inom dagligvaror steg Danone 2,3 procent i Paris och det franska storbolagsindexet CAC40 ökade 0,6 procent. Inom läkemedel steg franska Sanofi knappt 1 procent medan Fresenius avancerade 2,5 procent i Frankfurt. 

Tyska DAX 30-index var 0,4 procent upp. Kraftbolagen RWE och Eon hämmade utvecklingen med tapp på omkring 0,5 procent.

Det nederländska postbolaget Post NL föll 17 procent sedan det släppt ett svagt bokslut för 2017. Som lök på laxen reviderade bolaget ned sitt mål för vinsten år 2020 på grund av påverkan från kommande regleringsåtgärder.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?