Europabörser: Positiva rörelser

Tendensen var överlag negativ i Europa under torsdagen, med undantag för Londonbörsens FTSE 100-index. Det regionala samlingsindexet Stoxx Europe 600 var ned 0,3 procent.

FTSE 100-indexet i London avancerade 0,3 procent. Bland enskilda aktier stod det brittiska detaljhandelsföretaget Marks and Spencer för den största nedgången. Bolaget backade med 7,3 procent, bland annat efter en julhandel som inte levde upp till förväntningarna.

CAC 40-indexet i Paris backade 0,2 procent. Vinnare var den franska halvledartillverkaren STMicroelectronics som steg 2,3 procent efter att Credit Suisse höjt rekommendationen från neutral till outperform.

DAX-indexet i Frankfurt var i sin tur ned 0,6 procent.

Bland enskilda aktier var det Commerzbank som ökade mest och var upp 1,9 procent.

Motsatt utveckling hade SAP som minskade 3,3 procent efter att Morgan Stanley nedgraderat aktien till in-line. Det är den största kursnedgången på en dag sedan 29 juni 2017.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?