Annons

Europabörser: Nedgång i USA smittade av sig

Europabörserna föll under torsdagen i spåren av onsdagens nedgångar i New York. Det europeiska samlingsindexet Stoxx 600 backade 0,3 procent. 

I London var FTSE 100 ned 0,8 procent. Tobaksbolaget BAT tyngde med en nedgång på 3 procent sedan det redovisat ett svagare resultat än väntat. 

Åt motsatt håll gick den Londonbaserade banken Barclays. Aktien steg med drygt 3 procent. Marknaden uppskattade löften om en ökad utdelning framöver. Resultatet var annars svagt, tyngt av engångsposter. 

Tyska DAX 30-index sjönk med 0,2 procent. Bland glädjeämnena fanns mediabolaget Prosieben som steg med över 3 procent. Stöd till uppgången gav en bättre rapport än väntat där annonsintäkterna var starka. 

Vinnare var även Henkel, med verksamhet inom skönhet och hushållsrengöring. Aktien steg med över 2 procent på en rapport vars tillväxt var stark, enligt investmentbanken Jeffries. 

Onsdagens vinnare blev annars torsdagens förlorare i Tyskland. Deutsche Bank och Commerzbank rekylerade nedåt och fick även sällskap av Deutsche Telekom på förlorarlistan. 

Parisbörsens CAC 40-index steg med 0,2 procent. Kraft och energi-bolagen gav stöd. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?