1515

Europabörser: Lufthansa lyfte i Frankfurt

De större Europabörserna steg stabilt på torsdagen, i kölvattnet av onsdagskvällens räntehöjning i USA med vidhängande positiva hållning till landets ekonomi.

Nederländernas valutgång, där högerpopulisten Geert Wilders inte rådde på regerande Mark Ruttes mildare variant av immigrationsmotstånd, hjälpte också sentimentet.

Stoxx Europe 600 var upp 0,6 procent vid 17-tiden med fastighetsaktier i topp följt av råvarupapper. I botten fanns hälsovård som enda negativa sektor.

I Tyskland steg DAX-indexet en halv procent, med Lufthansa på plus nästan 6 procent som klart bästa aktie. Bolaget sade på torsdagen att prispressen från överkapacitet i flygbranschen är på väg att avta, och att vinsten i år bara kommer att minska "något" - därmed troligen inte så mycket som 20 procent, som konsensus förutspår.

Euronextbörsens två huvudsakliga Amsterdamindex steg omkring en halv procent efter valutgången. Bästa storbolagsaktie på Euronext var köpcenterägaren Unibail Rodamco, som steg strax under 3 procent utan några särskilda nyheter.

Inbromsande bilförsäljning i februari enligt ACEA tyngde bilaktier. Renault hörde till de större förlorarna i Stoxx 600 med minus 3,6 procent, även tyngt av uppgifter om avgasfusk.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?