ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Europabörser: Livsmedelsbolag steg

Efter en lite seg start kvicknade Europabörserna till för att stänga onsdagen på plus. Livsmedelsbolag fick uppmärksamhet efter en stark rapport vilket också Volkswagen fick på nya uppgifter om utsläppsskandalen.

Euro Stoxx 600 var upp 0,2 procent. CAC40 var oförändrat medan DAX var upp 0,5 procent.

Sainsbury var inledningsvis en av de bäst presterande aktierna i Europa med plus 5 procent i starten för att sedan stänga 2 procent högre. Storbritanniens näst största livsmedelskedja slog försäljningsestimaten under julhandeln.

Rörelsen följde på konkurrenten Morrison som uppvisade en liknande rörelse på tisdagen efter att då ha lämnat robusta julsiffror.

Sämre gick det för Cobham som rasade 15 procent sedan flygutrustningsföretaget ställt in sin utdelning med hänvisning till nedslående resultat.

Även TUI hade det svårt med minus 5 procent efter att Credit Suisse nedgraderat resejätten med motiveringen att banken ser svaghet på dess nyckelmarknader.

Volkswagen ökade 2,9 procent i Frankfurt efter att fordonstillverkaren närmat sig en överenskommelse med amerikanska myndigheter om att betala 4,3 miljarder dollar i spåren av utsläppsskandalen.

 


Tyck till