Annons

Europabörser: Läskjätten rusade på höjd riktkurs

Europabörserna handlades genomgående upp under onsdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 höjdes 1,2 procent.

FTSE 100-indexet i London avancerade 0,8 procent.

Coca-Cola stärktes 4,8 procent på Londonbörsen sedan HBC höjt rekommendationen till köp från underperform. Riktkursen höjs från 22:10 till 26 pund.

Sky steg 2 procent efter att ha säkrat sändningsrättigheterna för Premier League fram till 2022 till en kostnad av 1,19 miljarder pund per år.

Lyxklädestillverkaren Burberry stärktes i sin tur 2,2 procent.

Parisbörsens CAC 40-index steg 1,1 procent.

Modebolaget Kering höjdes av Intermonte Securities från netural till outperform vilket fick aktien att handlas 5,4 procent upp.

Credit Agricole var ensamt bolag i negativt territorium och tappade 3 procent efter att kommit in under förväntan i det fjärde kvartalet.

DAX-indexet i Frankfurt stärktes 1,2 procent.

Bland vinnarna fanns kraftbolaget RWE och Commerzbank som avancerade 3,3 respektive 3,7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?