Annons

Europabörser: Kraftbolag pressas i Frankfurt

En negativ trend syntes bland de ledande europeiska börserna på torsdagen. Det regionala samlingsindexet Europe Stoxx 600 var vid 16.50-tiden ned 0,1 procent.

FTSE 100 i London retirerade 0,7 procent. I botten av indexet fanns bland annat bostadsbyggaren Persimmon, vars aktie backade 2,1 procent. Även Astra Zeneca var ned, omkring 1,9 procent.

Branschkollegan Mediclinic avancerade däremot 3,7 procent sedan Jefferies gett aktien en köprekommendation.

I Paris var CAC 40 0,3 procent lägre med oljeservicebolaget TechnipFMC i topp. Aktien ökade 2 procent.

Motsatt utveckling hade mediebolaget Vivendi och storbanken Société Générale. Bolagens aktier var ned 1,1 procent.

Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,1 procent.

Telekombolaget Deutsche Telekom och Beiersdorf, som tillverkar och säljer produkter för personlig hygien, avancerade båda med 1,6 procent.

Tyska kraftbolag pressades samtidigt. RWE och Eon backade 1,2-1,9 procent.

Oljepriset föll tillbaka på eftermiddagen efter en tidigare uppgång. Prisfallet följde en rapportering om att Opec ännu inte beslutat om huruvida Libyens och Nigerias oljeproduktion ska begränsas eller inte. Brittiska oljejätten BP tappade 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?