Annons

Europabörser: Gruvbolag stretar emot nedgång

De ledande europeiska börserna retirerade på torsdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 var vid 16.55-tiden ned 0,1 procent. Sett till de tolv branschsektorerna inom indexet var fastigheter och material de enda som noterades för uppgångar.

I Paris var CAC 40 ned 0,3 procent. Bland de sämre presterande aktierna fanns flygplanstillverkaren Airbus och flygmotortillverkaren Safran. Bolagen backade 1,3 respektive 1 procent. Motsatt utveckling hade hotelloperatören Accor och dagligvarukedjan Carrefour som båda ökade omkring 1,5 procent.

Frankfurtbörsens DAX-index tappade 0,3 procent. I botten återfanns programvarubolaget SAP. Även kraftbolaget E.on och Deutsche Telekom sjönk. Aktierna var ned mellan 0,4-0,7 procent.

Starkaste utvecklingen inom indexet stod Heidelberg Cement för, vars aktie handlades 1,6 procent högre.

FTSE 100 i London var oförändrat med stöd av högre metallpriser. Gruvbolagen Rio Tinto och BHP Billiton ökade 1,4 respektive 0,9 procent. Anglo American steg med 0,8 procent.

Bland bolagen som gick i rött fanns bland annat telekombolaget BT Group, vars aktie retirerade 2,8 procent. Även ädelmetallproducenten Fresnillo sjönk 1,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?