1515

Europabörser: Försiktig handel efter "misstolkad" ECB-kommentar

De ledande Europabörserna hade på onsdagseftermiddagen handlats i varierande riktningar, det stora regionsindexet Stoxx Europe 600 sammanfattade rörelserna klockan 16.50 till minus 0,1 procent.

Sämst gick det för London-indexet FTSE100, som backade 0,6 procent med lyxklädestillverkaren Burberry i botten. Franska CAC40-indexet noterades ned 0,1 procent, där banksektorn med BNP Paribas och Société Générale i toppen. Även i Tyskland bromsades nedgångarna genom avancemang från banksektorn genom bland andra Commerzbank. DAX var ned 0,2 procent.

Handeln var försiktig på onsdagen medan det kom kommentarer från ECB-håll om att marknaden misstolkat ECB-chefen Mario Draghis kommenterar på tisdagen. Reuters rapporterade, med hänvisning till en källa, att Mario Draghi hade för avsikt att förbereda marknaden för beslutet om stimulanserna senare i år men utan att göra något starkt åtagande. Han talade på tisdagen positivt om de ekonomiska utsikterna och indikerade att "vissa parametrar" i penningpolitiken kan komma att justeras.

Marknaden har tolkat det som ett steg i riktning mot omläggning av penningpolitiken, och euron stärktes mot dollarn under tisdagen, men tappade efter de nya uppgifterna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?