Annons

Europabörser: Fastigheter draglok

Europabörserna steg på bred front under torsdagen. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 ökade 1,2 procent med fastighetsbolag som en av vinnarna.

Parisbörsens CAC 40-index steg 1,3 procent. Flygplanstillverkaren Airbus som steg kraftigt under torsdagen på stark rapport fortsatte upp med 2,5 procent. Uppåt var det även för Danone som väntas vinna barnmatsmatchen mot konkurrenterna Nestle och Reckitt Benckiser i Kina. Försäljning av barnmat i Kina växte med 30 procent under det fjärde kvartalet för Danone. Aktien som backat 7 procent i år steg med närmare 2 procent under fredagen.

Tyska DAX steg med 1,0 procent där fastighetsbolaget Vonovia avancerade drygt 2 procent. Bolaget fick höjd rekommendation av National Bank AG som ser 20 procents uppsida i aktien. De två storbankerna Deutsche Bank och Commerzbank hade en sämre dag med mindre nedgångar vilket tyngde index.

FTSE 100-indexet i London steg med 0,9 procent. Fastighetsbolag steg medan gruv- och metallbolag som BHP Billiton och Antofagasta placerade sig i botten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?