Europabörser: ECB anförde uppgång

Köparna var aktiva på Europabörserna som steg brett i torsdagshandeln, ett besked från ECB satte fart på primärt banksektorn.

Euro Stoxx 50 ökade 1,3 procent. Franska CAC40 var upp 1,0 procent och tyska DAX steg 1,8 procent. Londonbörsens FTSE 100-index ökade med 0,4 procent.

ECB förlängde på torsdagen sitt tillgångsköpprogram vilket fick börser och långräntor att stiga samtidigt som euron backade markant mot dollarn.

Sektorsvis var köparna mest aktiva i bankaktier, Commerzbank steg 5 procent i Frankfurt. Euro Stoxx 600 bankindex har rusat 9 procent under de senaste fyra sessionerna till årshögsta.

Tyska DAX-index, som innehåller många exporttunga bolag, steg till 52-veckorshögsta där fordonstillverkare som Daimler, BMW och Volkswagen gick starkt.

Sämre gick det för William Hill som backade 6 procent på medieuppgifter om att lagstiftare kommer att begära striktare kontroller av vadslagningsmaskiner.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?