Annons

Europabörser: Bred tillbakagång under tisdagens handel

Europabörserna föll tillbaka något på tisdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 0,4 procent. 

Tyska DAX-index var ned 0,7 procent. Halvledarbolaget Infineon var i botten av indexet tillsammans med Deutsche Telekom och kraftbolaget E.ON. Samtliga dessa aktier var ned 1,5-1,6 procent.

Bland de storbolagsaktier som höll emot bäst i Frankfurt fanns flygbolaget Lufthansa, som steg 1,5 procent, och banken Commerzbank som klättrade 0,8 procent.

I London sjönk FTSE 100 med 0,1 procent. Svagaste sektorer var dagligvaror, telekom och kraftbolag som sjönk med 1,0-1,2 procent vardera. Bland aktierna som gick åt motsatt håll och steg fanns råvarubolaget Glencore, som handlades 2,5 procent högre. Två andra råvarubolag, BHP Billiton och Anglo American, var upp 1,8 respektive 1,7 procent.

Parisindexet CAC 40 var ned 0,6 procent. På förlorarsidan fanns lyxkonglomeratet LVMH, som sjönk 1,6 procent, och fastighetsförvaltaren Unibail-Rodamco som backade 1,5 procent. Teleoperatören Orange handlades ned 1,1 procent. Mot strömmen i Paris med en uppgång gick stålbolaget Arcelor Mittal, som var upp 2,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?