Europabörser: Biltillverkare växlade upp

De stora Europabörserna fortsatte att hämta sig på torsdagen, tillika årets tredje handelsdag. Byggbolag och biltillverkare fanns bland vinnarna i Europa, men även finans och råvaror fanns på vinnarsidan och de flesta av sektorerna inom Stoxx Europe 600 handlades upp. Det regionala indexet som helhet stärktes 0,9 procent på torsdagen.

Bland de fåtaliga förlorarbranscherna i Europa fanns fastigheter, som noterades lägre.

I London steg FTSE 100 med 0,3 procent. Några stora detaljhandlare, som Next och Mark's & Spencer, tappade mark medan råvarubolag som Anglo American, BHP Billiton och även Glencore gick framåt för dagen.

I Paris bidrog de stora bankerna till CAC40:s uppgång med 1,6 procent. Credit Agricóle steg drygt 4 procent och Société Générale nästan 3 procent, men även BNP Paribas handlades högre.

Tyska Frankfurtbörsens DAX-index steg lika mycket och var också upp 1,6 procent. Biltillverkare som Volkswagen, Daimler och BMW avancerade över 1 procent liksom Deutsche Börse och programvarubolaget SAP.

Bland kurstapparna i Frankfurt fanns Lufthansa, som sällade sig till en skara flygbolag utan luft under vingarna för dagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?