Annons

Europabörser: Återigen på grönt

Europabörserna återhämtade mark på onsdagen efter tre raka handelsdagar med nedgång. Cykliskt stöddes av rapporter från Volvo och Siemens, kombinerat med kinesisk makrostatistik som togs emot positivt. Det övertrumfade de senaste dagarnas oro för Donald Trumps politik.

"Marknaderna är fångade i dilemmat om huruvida mest uppmärksamhet ska riktas mot fundamenta eller politik. En rätt stadig ström av resultat överträffar förväntan", sade strategen Andrew Milligan på Standard Life till Bloomberg News.

Det regionala indexet Euro Stoxx 600 tickade upp 0,9 procent och verkstadssektorn gick överlag starkt. Franska CAC40 steg 1,0 procent medan tyska DAX avancerade 1,1 procent.

I Frankfurt klättrade industrikonglomeratet Siemens dryga 5 procent sedan det rapporterat ett bättre kvartalsresultat än väntat samt höjt vinstprognosen för räkenskapsåret 2016/2017.

Den tyska fordonsjätten Daimler stängde en dryg procent upp inför torsdagens rapport, inom sektorn redovisade Volvo bättre siffror än väntat på onsdagen.

På makrofronten bidrog kinesisk PMI-statistik till det positiva riskklimatet på onsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?