1515

Europa-börser: Uppåt för banker

Europabörserna gick på torsdagen åt skilda håll, men gemensamt var att de höll sig på små förändringar. På torsdagen gick Storbritannien till val, och under eftermiddagen lämnade även ECB ett räntebesked.

I London sjönk FTSE 100 på valdagen 0,4 procent. CAC 40 i Paris var oförändrat och DAX i Frankfurt steg 0,3 procent. Det breda regionala indexet Stoxx Europe 600 var också oförändrat.

ECB lämnade som väntat styrräntan och QE-programmet oförändrade på torsdagen, samtidigt som de ändrade den framåtblickande guidningen något. ECB ser nu att räntorna ska ligga kvar på nuvarande nivåer under en utdragen period och klart längre än programmet för tillgångsköp. Förändringen var väntad av en majoritet i Bloomberg News prognosenkät.

Bland sektorerna i Stoxx Europe 600 gick dagligvaror och telekom svagast för dagen, med nedgångar för Unilever och Anheuser-Busch. Remy Cointreau stärktes däremot ett par procent sedan bolaget förutspått högre lönsamhet och dessutom visat stark resultattillväxt.

Uppåt var det för finansbolag, kraft och även råvaror. Flera sydeuropeiska banker steg, bland andra spanska Santander som lyfte 5 procent och italienska Unicredit som stärktes 3 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?