Euroområdets handelsbalans visade nettoöverskott på 19 miljarder euro i november

Euroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 19,0 miljarder euro i november, att jämföra med ett nettoöverskott på 23,4 miljarder euro i november 2017.

Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat. 

Euroområdets export, till länder utanför regionen, uppgick till 203,0 miljarder euro i november, upp 1,9 procent jämfört med samma månad 2017, icke säsongsjusterat. Importen steg 4,7 procent till 184,0 miljarder euro. Handeln inom euroområdet ökade 1,5 procent till 170,5 miljarder euro.

Samtliga 28 EU-länder noterade ett underskott i handeln med omvärlden på icke-säsongsrensade 3,2 miljarder euro i november, att jämföra med ett netto på +4,9 miljarder euro motsvarande månad föregående år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?